Monday 29 November 2010

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ «ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ»

http://www.diveguidegreece.com/index.php?Datain=139&LID=2


Η Εταιρεία Προστασίας και Ανάδειξης του Υποβρυχίου Περιβάλλοντος και της Χερσαίας Περιοχής του οργανώνει στην Αθήνα την 25 Νοεμβρίου ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θέμα «ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ».

Το Συνέδριο έχει προσκληθεί να τιμήσει με την παρουσία του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη και θα αναφερθεί στη νέα στρατηγική για την ανάπτυξη και προβολή ειδικών – εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα στον καταδυτικό τουρισμό. Επίσης έχει προσκληθεί και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Χαλκιώτης.

Tο Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και την υποστήριξη του Ιδρύματος ''Protect the Sharks Foundation'' .
Το Συνέδριο έχει ως στόχο να επισημάνει τον υποβρύχιο πλούτο της Ελλάδος και τις δυνατότητες και προοπτικές για την προσέλκυση της διεθνούς καταδυτικής αγοράς, και να αναδείξει τις καταδύσεις αναψυχής ως πρόσθετο τουριστικό προϊόν για την Ελλάδα.
Στις ενότητες του Συνεδρίου Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι ομιλητές θα αναφερθούν στην πλούσια βιοποικιλότητα των Ελληνικών θαλασσών (8500 ζωικοί οργανισμοί και περισσότερα από 1500 φυτά) και στη σημασία τους, καθώς και στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας ως «περιοχής καταδυτικού προορισμού».
Οι προσκεκλημένοι ξένοι ομιλητές θα εξηγήσουν πως αναπτύσσεται ο καταδυτικός τουρισμός, με αναφορές στην Νότιο-ανατολική Μεσόγειο και τις ανταγωνίστριες χώρες, ενώ είναι προσκεκλημένοι ξένοι επαγγελματίες του τουρισμού για να περιγράψουν την δική τους εμπειρία και μεθοδολογία για την προώθηση της κατάδυσης αναψυχής στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές.

No comments:

Post a Comment